Moja (druga) #stotka

Ideja „stotke“ je da se potakne rekreativne bicikliste, i oni koji to žele postati, na osvajanje granice od 100 odvoženih kilometara u obliku neke organizirane manifestacije. „Stotka“ pritom nije utrka, nema vremenskih očekivanja ni ograničenja, a vozi se na način da se biciklisti prijave na jednom od tri startna mjesta (Čakovec, Donja Voća ili Gornji Kneginec ) te vozeći kružno, suprotno od smjera kazaljke na satu, na preostalim punktovima skupljaju pečate sve dok se ne vrate na lokaciju s koje su krenuli, koliko god to brzo bilo. Biciklist koji skupi sve potrebne pečate moći će se s ponosom prozvati „stotkašem”.

„Stotka“ u svojem drugom izdanju donosi neke novosti. Prije svega, promijenjena je ruta, koja sada iznosi čak i nešto više od 100 km te se malo „zaokružila“ pa osim tri već poznate startne/kontrolne lokacije u Čakovcu, Donjoj Voći i Gornjem Knegincu, dodaje i „pit-stop“ u slovenskom Zavrču. Time „stotka“ dobiva simbolični prekogranični karakter kako bi naglasili da biciklizam i cikloturizam ne poznaju granice, no sudionici „stotke“ ipak moraju ponijeti osobne iskaznice kako bi mogli preći državnu granicu.
Startne/kontrolne točke nalazit će se u Čakovcu te općinama Donja Voća i Gornji Kneginec na lokacijama: Hotel „Park“ u Čakovcu, Područna škola u Gornjoj Voći te kod Caffe bara No. 1 u Turčinu.

Dužina staze

104.76 km

Tip staze

Cestovna

Težina staze

2 umjereno

Visinska razlika

464 m

Najviša točka

318 m

Galerija

Mapa i GPX

Powered by Wikiloc