Edukacije

Mi znamo što cikoturisti trebaju, traže i očekuju jer i sami odmor, ali i svaki slobodni trenutak, provodimo na dva kotača. To znanje i iskustvo odlučili smo vam prenijeti kako bi zanimljivu biciklističku destinaciju pomogli razviti u turistički uspješnu.

Naš program edukacija, treninga i radionica osmišljen je i provodi se u suradnji s profesionalnim biciklistima i iskusnim konzultantima u turizmu. Dio je cjelovitog razvoja cikloturističke destinacije, a cilj je ponuđačima usluga, agencijama, lokalnoj zajednici i svim ostalim subjektima pomoći da nauče i prepoznaju koje i kakve usluge trebaju ponuditi cikloturistima da bi oni bili zadovoljni, vratili se i širili dobar glas.

Edukacijski program je modularan, ciljano prilagođen raznim skupinama pružatelja turističkih i popratnih usluga a uključuje: trening za cikloturiste, edukaciju ugostitelja i ponuđača smještaja te podršku lokalnoj zajednici za učinkovitiji prihvat i razvoj cikloturističkog prometa.

Edukacija ciklovodiča

Ciklovodiči su ljudi koji biciklizam vole jednako kao i vi, poznaju svaki kutak nekog kraja, svaku stazu, zavoj, uspon, mjesta za predah i okrijepu, sve zanimljive priče, a goste nepogrešivo vode u biciklističke avanture kroz najljepše lokacije. Organizirani, motivirani i stručno educirani ciklovodiči nezaobilazan su dio suvremene cikloturiostičke ponude i mogu napraviti razliku koja će turiste potaknuti da za svoj sljedeći aktivni odmor odaberu upravo vašu destinaciju.

Trail program edukacije ciklvodiče u potpunosti osposobljava za samostalno vođenje grupa turista na biciklima, izradu cikloturističkih tura, zbrinjavanje manjih ozljeda, servisiranje kvarova na terenu te zanimljivu prezentaciju kulturno-povijesnih specifičnosti svake destinacije. Uz to, razvoj te nove usluge otvorit će i nova radna mjesta u turizmu odnosno potaknuti samozapošljavanje ciklovodiča.

Edukacija ugostitelja i ponuđača smještaja

Cikloturisti predstavljaju poseban i zahtjevan segment turističkog tržišta, a ako im se usluge ponude na način koji očekuju, traže i trebaju, donose značajnu dodanu vrijednost.

Edukacija ugostitelja usmjerena je na ugađanje gastronomske i smještane ponude specifičnim potrebama cikloturista, stvaranje tehničkih uvjeta za prihvat cikloturista te općenito informiranje o njihovim navikama, potrebama i željama.

Podrška lokalnoj zajednici

Razvoj uspješne cikloturističke destinacije traži prilagodbu u načinu upravljanja prirodnim i kulturnim resursima te otvaranje prema novim izvorima (su)financiranja projekata i investicija nužnih za stvaranje i održavanje konkurentnosti.

Kroz Trail razvijamo odnose među jedinicama lokalne samouprave, tvrtkama, biciklističkim klubovima, lokalnim agencijama, javnim ustanovama, OPG-ima i ostalim turističkim subjektima s ciljem stvaranja što veće razine gospodarske valorizacije i komercijalizacije koje razvoj cikloturizma pruža.

Cikloturizam je dio ponude ruralnog turizma te su društveni i gospodarski efekti njegovog razvoja iznimno značajni u turistički i gospodarski manje razvijenim krajevima Hrvatske. Upravo su ruralni krajevi, zbog svoje prostorne očuvanosti i kulturne autentičnosti, najprivlačniji cikloturistima pa se ulaganjem u razvoj ovog turističkog proizvoda izravno pomaže u očuvanju postojećih i stvaranju novih radnih mjesta te općenito ekonomskom i društvenom razvoju neke regije.