Dolina Neretve

Cikloturistička destinacija

Dolina Neretve ima savršene uvjete za razvoj cikloturizma – dinamični, raznolik i očuvan krajolik prepun prirodnih ljepota i atrakcija, razgranata mreža cesta i puteva, slab promet (izvan magistralnih pravaca) odnosno visok stupanj sigurnosti za bicikliste, blagu klimu pogodnu za biciklizam tijekom cijele godine, autentičnu lokalnu kulturu, bogatstvo povijesnih atrakcija te specifičnu, gastronomiju.

Trogodišnji projekt razvoja cikloturističke destinacje Doline Neretve započeo je sredinom 2018. godine te je do sada trasirano više od 430 km cestovnih staza, napravljene su digitalne geografske podloge, kreirani su prijedlozi vizualnog identiteta, snimljeni su video i foto materijali te su u tijeku pripreme za trasiranje MTB odnosno Family staza.

Već tijekom 2019. Dolina Neretve će moći primiti prve cikloturiste željnih avanture na novim, pažljivo trasiranim, označenim i sustavno osmišljenim cestovnim i MTB stazama koji će posjetitelje voditi kroz najzanimljivije pejzaže cijele regije.

Do kraja projekta, Trail će izgraditi brand Doline Neretve kao cikloturističke destinacije, osmisliti, trasirati i označiti 10-tak zanimljivih cestovnih, mtb i family staza raznih stupnjeva zahtjevnosti, educirati dionike za pružanje usluga i potporu cikloturistima te stvoriti snažne temelje za održiv i kontinuirani rast ovog sve popularnijeg i masovnijeg oblika pustolovnog i aktivnog turizma.

Dužina staze

6 staza/ 430 km

Tip staze

Cestovna staza

Težina staze

1-5

Visinska razlika

max. 2160 m

Najviša točka

max. 209 m

Galerija

Mapa i GPX

Powered by Wikiloc